Hoe kom ik erachter welk type Peugeot bij mij past?

peugeotOké je hebt je oog laten vallen op het automerk Peugeot. Misschien wel omdat je eerdere goede ervaringen hebt gehad met dit merk, omdat je van vrienden of familie hebt gehoord dat het hen goed bevalt, of omdat het design je aanstaat. Er zijn tal van redenen te bedenken. Maar hoe ga je dan verder? Hoe kom je erachter welke van de verschillende Peugeots bij jou past?

Bedenk waarvoor je de auto gaat gebruiken

Lukraak een willekeurige Peugeot uitkiezen is niet verstandig. Ook is het niet heel handig om alleen te kijken naar wat je het mooiste vindt. Een terreinwagen ziet er inderdaad ontzettend stoer en mooi uit maar als je in het midden van Amsterdam woont is het vaak niet heel praktisch. Daarom kan het goed werken om voor jezelf op een rijtje te zetten waarvoor je de auto het meest gaat gebruiken. Ben je van plan er vooral veel tripjes mee te maken in en rondom je woonplaats? Dan is het handig om voor een compacte auto te kiezen. Ben je toe aan gezinsuitbreiding? Dan is een vijfdeurswagen aan te raden. Ben je veel in het buitenland te vinden en rij je er lange afstanden mee? Richt je dan eens op een groter type. Denk goed en vooral praktisch na. Waar gaan 9 van de 10 ritjes naar toe? Wat zijn je toekomstperspectieven? Hoeveel ben je bereid te betalen per maand aan belastingen en verzekeringen? Als je antwoorden hebt op deze vragen is het al een stuk makkelijker bepalen welk type Peugeot bij je past.

Lees je in op het internet

Op internet valt zoveel informatie te vinden, dat ook over elk type Peugeot genoeg valt te lezen en te kijken. Ga eens op internet op zoek naar reviews van andere gebruikers. Vaak kom je dan achter informatie waar je zelf nog nooit op bent gekomen, want je hebt de auto immers zelf nog niet. Je kunt de voor- en nadelen dan zelf tegen elkaar afwegen. Het is ook zeker de moeite waard om op zoek te gaan naar professionals die de wagen onder de loep nemen. De consumentenbond bijvoorbeeld deelt ook ervaringen op hun website en gaan tot in de detail in op de kwaliteit. Door goed beslagen ten ijs te komen weet je wat je kunt verwachten en zul je minder snel voor verrassingen komen te staan. Ook helpt het je een weloverwogen keuze te maken. Het gaat immers om veel geld wat je uit gaat geven.

peugeot dealer testritjeMaak testritjes

Als je eenmaal een aantal types op je wensenlijstje hebt staan is het leuk en verstandig om testritjes te gaan maken. Je kunt langsgaan bij een Peugeotdealer en de auto’s eens goed van dichtbij bekijken en vragen of je er een rondje mee mag rijden. Door echt zelf te ervaren hoe de auto rijdt/zit/aanvoelt kun je je mening goed vormen. Misschien heb je wel een bekende die eenzelfde auto heeft als die jij op het oog hebt. Ook aan hem of haar kun je eens vragen of je er een ritje mee mag maken. Misschien mag je hem wel even lenen en kan je uitproberen of je koffers, kinderwagen of iets anders dergelijks erin passen. Het loont om dit soort dingen te doen voordat je lukraak een auto gaat kopen.