Hoe vind je de goedkoopste autoverzekering?

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering, dan begin je natuurlijk met het vergelijken van de verschillende aanbieders. Dit kan je heel gemakkelijk en overzichtelijk online doen. Er bestaan diverse goede vergelijkingssites. Door op de website een aantal gegevens en wensen in te vullen, vind je in een handomdraai de goedkoopste autoverzekeringen die het beste bij jouw situatie en voorkeuren passen.

Vind de autoverzekering die het beste bij je past

Zaken die je in moet vullen zijn bijvoorbeeld je leeftijd, het aantal jaren dat je al schadevrij rijdt, in wat voor soort auto je rijdt en hoe oud deze is. Dat zijn namelijk de belangrijkste factoren die de hoogte van je premie bepalen. Wanneer je alles ingevuld hebt, krijg je een overzicht van de beste aanbieders. Dit overzicht is meestal gerangschikt op de hoogte van de premie, met de laagste premie bovenaan. Maar bij sommige vergelijkers, bijvoorbeeld bij Geld.nl. kun je er ook voor kiezen om op andere criteria te sorteren.

Belangrijker dan de premie zijn de voorwaarden

Per slot van rekening is de premie eigenlijk niet het allerbelangrijkste bij een verzekering voor je auto. Natuurlijk is het fijn wanneer je zo weinig mogelijk hoeft te betalen, maar nog belangrijker is de dekking, dus in welke situaties je geld uitgekeerd krijgt en hoeveel. Daarom kun je vaak ook nog vergelijken op de polisvoorwaarden, dus de dekking en hoogte van de vergoedingen, op klantervaringen, uitgedrukt in een rapportcijfer, en op de prijs/ kwaliteitverhouding van de diverse autoverzekeringen.

Betaal niet te veel, maar ook niet te weinig

Bij de meeste vergelijkers kun je de autoverzekering van je keuze ook direct afsluiten. Vaak krijg je via de vergelijkingssite ook nog een interessante korting. Maar staar je daar niet blind op. Je kunt beter een hogere premie betalen en bij problemen een fatsoenlijke vergoeding krijgen dan kiezen voor de goedkoopste premie, met een zeer minimale dekking. Maar let aan de andere kant ook wel op dat je geen onnodige zaken verzekert. Als je bijvoorbeeld lid van de ANWB bent, dan heb je al pechhulp. Dat kun je dan besparen bij je autoverzekering.