Peugeot autobanden

Een van de onderdelen van sloopauto’s die vaak nog goed hergebruikt kunnen worden dat zijn de banden en de velgen. Banden zijn een erg belangrijk onderdeel van je auto, ze dragen het gewicht van de auto en zijn belangrijk in de veiligheid. Ze zorgen voor voldoende grip op het wegdek en optimale rijeigenschappen van de auto. Het is dus erg belangrijk dat je goed passende banden hebt in een uitstekende staat.

peugeot-autobanden

Je zult bij het aanschaffen van nieuwe banden daarom misschien niet meteen denken aan het gebruik van tweedehands banden. Toch is dit het overwegen waard, immers het feit dat de auto niet meer goed functioneert heeft vaak niets te maken met de banden. Deze kunnen nog van goede kwaliteit zijn en het is dan ook zonde deze weg te gooien als de rest van de auto het niet meer doet. Een Peugeot autosloperij heeft vaak veel keuze in tweedehands banden en kan je informeren over de juiste keuze voor jouw auto. Ze hebben de banden grondig gecontroleerd op eventuele beschadigingen en vaak geven ze je zelfs garantie op je aankoop.

Aanschaf van tweedehands banden

Zoals gezegd worden de tweedehands banden grondig nagekeken op kwaliteit, maar het is goed dat je zelf ook weet waar je op kunt letten bij het aanschaffen van gebruikte banden. De band mag geen zichtbare beschadigingen hebben, deze herken je aan het zichtbaar worden van het karkas of canvas, het materiaal in het rubber. Hiernaast mogen er ook geen uitstulpingen te zien zijn. Het is goed om te letten op de kwaliteit van het rubber, als dit is uitgedroogd dan is de band niet meer geschikt om te gebruiken. Tenslotte is het zaak te kijken naar de slijtageplekken. Als deze niet evenredig zijn en er remplekken of andere rare slijtage te zien is dan is de band niet meer te gebruiken.

Informatie over de juiste maand band: Klik hier