Vergelijk regelmatig je eigen autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je verplicht een verzekering af te sluiten. Vaak is het zo dat als je eenmaal een verzekering hebt afgesloten, je jarenlang bij dezelfde verzekeraar blijft. Dat is niet echt verstandig. Want doordat er veel maatschappijen zijn is er veel concurrentie. Hierdoor zijn er vaak goedkopere autoverzekeringen af te sluiten bij andere maatschappijen. In dit artikel geven wij tips om te besparen op je autoverzekering.

Tips om te besparen op je autoverzekering

Je kunt geld besparen door verzekeringen te vergelijken met elkaar, maar ook door eens naar je verzekering te kijken of alle voorwaarden nog op jou van toepassing zijn. De auto wordt ouder dus de dekking kan misschien te hoog zijn, premies veranderen en vaak krijg je als nieuwe klant een leuke korting als je daar een verzekering afsluit. Waar kun je nog meer opletten:

  1. Kies de juiste dekking. Je hebt drie soorten dekkingen.
    • WA is minimaal verplicht en vergoed de schade aan een ander. Deze dekking is het goedkoopst en voldoende voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar.
    • WA beperkt casco is voor auto’s van 5 tot 10 jaar. Deze dekking vergoed de schade aan een ander maar ook schade aan je eigen auto als er sprake is van schade door storm, hagel, diefstal, aanrijding met dieren en ruitschade.
    • WA volledig casco is voor auto’s van 0 tot 5 jaar. Deze dekking vergoed bovengenoemde schades maar ook schade ontstaan door eigen toedoen, vandalisme, slippen en te water raken.
  2. Aanvullende verzekeringen zijn niet verplicht. Je hebt bijvoorbeeld de keus om je extra te verzekeren voor schade inzittende, ongevallen inzittende, rechtsbijstand en pechhulp in Nederland of heel Europa. Controleer voordat je deze extra verzekering gaat afsluiten of je al niet verzekerd bent hiervoor bij een andere verzekering.
  3. Probeer de jaarpremie in een keer te betalen. Je kunt wel tot 6% premie besparen.
  4. Betaal kleine schades zelf zodat je niet een hogere premie moet gaan betalen omdat de schadevrije jaren daardoor in mindering wordt gebracht.

Door verzekeringen met elkaar te vergelijken kun je veel geld besparen. Je autoverzekering berekenen doe je door de gegevens van je auto in te voeren en de eventuele extra producten die je wilt. Vervolgens wordt er een berekening van de verzekering gemaakt. Je kunt hier dan direct een verzekering afsluiten en tot wel 200 euro per jaar besparen.